Нови Београд, Гоце Делчева 44 063 1311 829 office@carolijavrtic.rs

НТЦ метода учења – Интелигенција

od strane | 10. 08. 17.

Интелигенција детета условљена је генетским наслеђем – бројем нервних ћелија, али и бројем неуронских веза које се успоставе између њих.

Неуронске везе настају сразмерно одговарајућој стимулацији.

У периоду до седме године живота број и брзина стварања нових веза између неурона вишеструко је већи него у каснијем животном добу.

Из овог разлога, веома је важно да се у предшколском узрасту примене методе учења које подстичу ментални развој детета као и да се ови елементи примењују свакодневно у раду.

Интелигенцију развијају и одговарајуће вежбе којима се развија фина моторика и координација.

У овом узрасту препоручљиво је да се развија и тзв. функционално знање које се односи на брзину размишљања и закључивања.

Уколико се рано утврди која деца спадају у даровиту децу као и ствара се предуслов да се она благовремено усмере ка досезању свог пуног интелектуалног потенцијала, а рад са децом према НТЦ методи омогућава да и остала деца постигну правилан ментални развој уз адекватан подстицај.

Спавање у вртићу

Спавање у вртићу

Предуслови за успешно спавање За децу вртићког узраста предвиђено је време спавања – поподневног одмора у трајању од највише 90 минута. Припрема за спавање почиње већ завршавањем активности које су се обављале током преподнева, нпр. улази се из дворишта у собу,...

НТЦ метода учења – Како у вртићу примењујемо методу

НТЦ метода учења – Како у вртићу примењујемо методу

У нашем вртићу се свакодневно у мањим групама (15-25) деце, практикује НТЦ метода и то кроз три фазе: Прва фаза - Додатна стимулација развоја синапси Подразумева примену вежби осмишљених за побољшање моторике, графомоторике и акомодације ока. Друга фаза - Стимулација...

Pin It on Pinterest