Нови Београд, Гоце Делчева 44 063 1311 829 office@carolijavrtic.rs

Адаптација детета на вртић V део – Додатна доза љубави

od strane | 10. 07. 17.

  • Заједно са дететом изаберите играчку коју ће оно понети у вртић и која ће му у првим данима бити утеха и подсетник да ће се на крају дана вратити својој кући.
  • Потрудите се да детету пружите своје разумевање за ову тешку фазу у његовом животу тако што ћете га саслушати, охрабрити и показати му да га волите чак и када одбија да остане у вртићу и уопште када на адаптацију реагује неповољно.
  • Разговарајте са дететом о другој деци, о играчкама, о васпитачицама, причајте детету о садржајима које вртић пружа и активностима које се спроводе.
  • Приликом довођења детета ујутру, увек се кратко опростите са дететом (немојте се искрадати и бежати јер ће га то уплашити).
  • Покушајте да му приближите у које време ћете доћи по њега (нпр. после ужине, после спавања) и потрудите се да испоштујете тај договор како би се дете што пре ослободило уобичајеног страха да ће га родитељи заувек оставити у вртићу и уверило да је останак у вртићу увек само привремен.
Спавање у вртићу

Спавање у вртићу

Предуслови за успешно спавање За децу вртићког узраста предвиђено је време спавања – поподневног одмора у трајању од највише 90 минута. Припрема за спавање почиње већ завршавањем активности које су се обављале током преподнева, нпр. улази се из дворишта у собу,...

НТЦ метода учења – Како у вртићу примењујемо методу

НТЦ метода учења – Како у вртићу примењујемо методу

У нашем вртићу се свакодневно у мањим групама (15-25) деце, практикује НТЦ метода и то кроз три фазе: Прва фаза - Додатна стимулација развоја синапси Подразумева примену вежби осмишљених за побољшање моторике, графомоторике и акомодације ока. Друга фаза - Стимулација...

Pin It on Pinterest